Att välja storlek


Storlek på strumpor

För att uppnå en optimal effekt av knästrumpor är det viktigt att mäta benen korrekt. Därför rekommenderas hjälp av en specialist. Det är bäst att mäta på morgonen när benen är minst svullna.

Följande mått skall tas:

 Vristens omkrets (c B) mäts där den som minst. Denna punkt har störst kompression.

Omkretsen mäts alldeles under knäet (c D).

Längden mäts från fotsulan (a) till det läge knästrumporna når (l D).

 SOLIDEA´s terapeutiska strumpor är tillverkade av moderna och nyskapade trådar som bibehåller strumpornas enastående elasticitet under lång tid. Dessa särdrag har revolutionerat principen med terapeutiska strumpor på dagens marknad.

 Tabellen med vikt- och längdförhållande eller skonummer kan användas för att välja rätt storlek för ben som inte är särskilt svullna.

För svullna ben används omkretsen i tabellen. I sådant fall mäts benets omkrets i de punkter som anges ovan.

 

Att välja storlek på strumpbyxor

För att välja den lämpligaste storleken, föreslår vi att den här tabell används, där olika storlekar anges efter förhållandet mellan längd i centimeter (LÄNGD cm) och vikt i kilogram (VIKT kg). Om exempelvis en person har längden 163 cm och vikten 60 kg, kan man beräkna storleken på följande sätt:

Leta efter längden i tabellens vänstra kolumn (LÄNGD cm). I detta fall motsvarar 163 cm det angivna intervallet 160/165.

Leta sedan efter vikten högst upp i tabellen (VIKT kg). I detta fall används kolumnen som omfattar vikt upp till 60 kg.

Skärningspunkten mellan kolumnen för vikt och raden för längd anger motsvarande storlek. I detta exempel blir det storlek 2 eller M (medium).

 

StorlekBack to the top